Koop U Munt introduceert Crypto Wetgeving in India

Stakeholders in het bedrijf Buy U Coin zijn samengekomen voor een enkel doel – het invoeren van solide wetgeving die de bitcoin industrie van India zou reguleren.

Zal India een verandering van hart hebben?

Het blijkt dat India opnieuw overweegt een bitcoin-verbod in te voeren. Hoewel het actief in het verleden nooit officieel verboden is geweest, is het land een of twee keer in de buurt gekomen van het initiëren van een dergelijk plan, en de natie was er snel bij om ervoor te zorgen dat al haar financiële instellingen geen zaken mochten doen met crypto- en blokketenbedrijven. Degenen die dat wel deden, zouden ernstige financiële sancties opgelegd krijgen, aangezien crypto volgens degenen die verantwoordelijk zijn voor het monetaire beleid geen betrouwbare industrie was.

Maar toen raakte het Hooggerechtshof van het land betrokken en achtte dit verbod ongrondwettelijk. Er werd besloten dat banken toestemming moesten krijgen om crypto-bedrijven te bedienen en de voorwaarden werden snel omgedraaid. Zo werd de handel in bitcoins een grote zaak binnen de grenzen van India.

Maar helaas lijkt het erop dat degenen die tegen bitcoin en crypto zijn, weer hard werken om ervoor te zorgen dat ze hun zin krijgen. Koop U Munt en zijn mecenassen hebben crypto als een noodzakelijk onderdeel van de steeds veranderende en groeiende financiële markten beschouwd. Zij beweren dat India een ander cryptoverbod niet kan overleven en dat het bijbrengen van een dergelijk verbod het vermogen van het land om zaken te doen met anderen zou kunnen verminderen en het land op technologisch gebied achterop zou kunnen laten.

Het idee is om een zo solide mogelijke regelgeving in te voeren, zodat de wetgevers zich geen zorgen hoeven te maken over de richting die de industrie opgaat. Het idee om een dergelijk kader te creëren werd voor het eerst geïntroduceerd door het Hooggerechtshof van India, toen het eenmaal werkte om het aanvankelijke verbod te verminderen. Shivam Thakral – CEO en mede-oprichter van Buy U Coin – legde dit uit in een verklaring:

Dit is de eerste mijlpaal van een lange reis om cryptografie toegankelijk te maken voor de massa. Dit ontwerp van de zandbak wordt gedreven door de input van crypto experts en industrie-insiders. Dit zal niet alleen de overheid helpen om wetten te maken, maar zal ook de starters en ontluikende ondernemers begeleiden om in deze bloeiende industrie in te stappen.

Het bedrijf heeft hard gewerkt aan een actueel wetsontwerp dat BTC en zijn altcoin-tegenhangers mogelijk uit het slop kan trekken en hen in goede aarde kan laten vallen met financiële cijfers in het hele land. Veel industrie-experts zijn van mening dat als India een „anti-crypto-staat“ zou zijn, het financieel niet goed zal gaan met het land en dat India dus het risico loopt om achterop te raken.

Een verbod is een heel slecht idee

Charles Bovaird – vicepresident van Quantum Economics – onthulde in een discussie:

Een verbod op cryptohandel zou ertoe leiden dat India achterop raakt bij andere landen die dat toestaan. Door te lobbyen bij de Indiase autoriteiten kunnen de deelnemers aan de industrie de broodnodige crypto-regelgeving implementeren.

Madhu Nayakkankuppam – een ex-kopman bij Goldman Sachs – was het ermee eens en zei dat het idee is om crypto te reguleren, niet om het te stoppen.