Cryptopia hack: vereffenaars om te beginnen met de repatriëring van activa naar 900k rekeninghouders

Hacked crypto uitwisseling Cryptopia’s toegewezen liquidateur, Grant Thornton Nieuw-Zeeland gedeeld een update dat Cryptopia rekeninghouders zullen binnenkort in staat zijn om te registreren om hun gevangen crypto fondsen, die in totaal is de moeite waard bijna 100 miljoen dollar te claimen. Het eisenregistratieproces wordt gezegd om tegen het eind van het jaar te openen, echter, vermeldde de versie niet de nauwkeurige datum.

De vereffenaar beklemtoonde op het controleproces van de eisers, in de versie, met Toelage Thornton die van plan is om aan 960.000 rekeninghouders van de gehackte uitwisseling uit te reiken die actief zouden zijn. Bovendien, liquidateurs ervoor gezorgd dat de stappen die betrokken zijn bij het verificatieproces zou voldoen aan de Nieuw-Zeelandse wet om de criminelen achter de hack van de beurs blijft onbekend. Met betrekking tot de herstart van Crypto Cash, de vrijlating vermeld:

Met de bron van de hack nog steeds niet geïdentificeerd kunnen we geen uitwisseling openen die is gecompromitteerd. We moeten het afstemmingsproces voltooien: dit houdt in dat we de munten opnieuw in een niet-hackte omgeving moeten plaatsen en vervolgens de muntsaldi moeten afstemmen op de klantendatabase. Met meer dan 900.000 actieve klanten en tot 900 verschillende munten is dit geen snel proces.

Cryptopia verloor 17,8 miljoen dollar aan cryptocurrency’s door de hack begin 2019, waardoor de ruil gedwongen werd om zijn activa te liquideren. Het had naar schatting 100 miljoen dollar aan digitale activa in bezit op het moment van de liquidatie. Een uitspraak van de rechtbank in mei van dit jaar beschouwde de fondsen als een vorm van eigendom dat toebehoorde aan gebruikers die de gebruikers in staat stelden om hun cryptocurrencies terug te ontvangen.