Bakkt Bitcoin Futures smasher rekord to dager løping

Bakkt bryter en annen rekord med mer enn 11 700 futurekontrakter med Bitcoin som ble omsatt på tirsdag.

Intercontinental Exchange datterselskap, Bitcoin Up, rapporterer rekordmange handler for sine månedlige Bitcoin-futureskontrakter da BTC-prisene gjorde et nytt høydepunkt for året.

Den institusjonelle investeringsplattformen rapporterte sitt høyeste noensinne for Bitcoin-månedlige futures 28. juli med 11.506 kontrakter – en økning på 85% i forhold til forrige rekord. Flyttingen fulgte en økning i den underliggende eiendelens pris til en høyde i 2020 på $ 11 400.

29. juli toppet Bakkt den nye rekorden med 11 706 omhandlede kontrakter

“Snakk om fart! Vi slo gårsdagens rekord med 11 706 Bakkt Bitcoin Futures omsatt i dag – det er over $ 125MM bitcoin. “

Bakks fysisk avviklede kontrakter blir utbetalt i BTC i motsetning til kontantoppgjorte kontrakter som leveres i USD. Momentet har blitt drevet av Bitcoin-priser som endelig har brutt ut av deres to og en halv måneders rekkevidde bundne handelskanal.

CME-futures i brann

I følge data fra Skew analytics var Bakkt ikke den eneste institusjonelle sentralen som brakk rekorder denne uken. Chicago Mercantile Exchange (CME), som har langt større volum enn Bakkt, registrerte også en bølge i Bitcoin-futureskontrakter mandag.

Det daglige volumet toppet 1,3 milliarder dollar mens åpen rente , et mål på det totale antall utestående derivatkontrakter som ikke er oppgjort, steg også til 724 millioner dollar. I følge CME-data ble 25 493 futurekontrakter omsatt på mandag, og tirsdagens foreløpige telling var allerede i skrivende stund over 20 900.

I går så også en uptick av Bitcoin opsjonskontrakter på CME med over 1100 omsatte, det høyeste antallet de siste tretti dagene.

Krypto-utvekslinger dominerer

De to institusjonelle børsene er små yngel sammenlignet med volumene av BTC-futureskontrakter på cryptocurrency-børser. Skew har brutt ned de beste kryptobørsene når det gjelder 24 timers volum for Bitcoin-futures, og Huobi kommer på topp med 6,51 milliarder dollar.

OKEx er den nest mest populære utvekslingen for BTC-futures med et daglig volum på 5,88 milliarder dollar, og Binance er en nær tredjedel med 5,66 milliarder dollar i følge dataene. Skew rapporterer også at den samlede åpne interessen i alle børser også har steget til det høyeste nivået for en måned på 5 milliarder dollar.

BTC-futures

I følge diagrammet så mandag det høyeste samlede daglige volumet for Bitcoin-futures i over en måned, og tirsdag vil ikke være langt etter det da både institusjonell og detaljhandelsinteresse i BTC-derivater tar seg opp igjen.